Naši proizvodi

COFFEE SKILLFULLY CRAFTED IN SERBIA

Format mikropržionice nam omogućava da se u potpunosti posvetimo našem proizvodu – kafi. Ta briga počinje odabirom visokokvalitetnih zrna sa pažljivo biranih plantaža raspoređenih širom planete, od Indije do Brazila, ide preko svih faza obrade zrna, do samog pakovanja, a nastavlja se podrškom koju u svakom trenutku spremno pružamo našim partnerima.

Rooster Classic

Arabica Robusta blend 80-20

Blend Arabica i Robusta zrna u odnosu 80% - 20%. Arabica stiže iz Brazila i Kostarike, a Robusta dolazi iz Vijetnama. Srednje pečenje zrnima daje zaokružen ukus, sa blagim citrusnim notama. Dobro izbalansirana kafa sa tonovima vanile i orašastih plodova.

AROMA/UKUS: ORAŠASTI PLODOVI, VANILA, BLAGE CITRUSNE NOTE

  • Kiselost
  • Aroma
  • Telo
  • Aftertaste
  • 1
  • 4
  • 3
  • 3

Rooster Traditional

Arabica Robusta blend 40-60

Blend Arabica i Robusta zrna, u odnosu 40 prema 60. Arabica stiže iz Brazila (Cerado) a Robusta iz Vijetnama i Indije. Intenzivnan, pun ukus uz odličan aftertaste. Dodatak Robuste daje Rooster Traditional blendu karakterne note prepoznatljive ljubiteljima tradicionalnog italijanskog espressa.

AROMA/UKUS: PUNOG TELA, NOTE KARAMELE, UKUS CIMETA

  • Kiselost
  • Aroma
  • Telo
  • Aftertaste
  • 2
  • 4
  • 4
  • 4

Rooster Original

Blend Arabica Cerrado i Indian MM AA

Blend probranih zrna arabika Brazil Cerrado i Indian Monsoon Malabar AA. Zahteva srednje pečenje, čime dobija pun, blago aromatičan, zaokružen ukus. Arabica donosi citrusne note praćene orašastim plodovima i karakterističnim naknadnim ukusom.

AROMA/UKUS: PEČENI LEŠNIK, KAKAO, NOTE BADEMA

  • Kiselost
  • Aroma
  • Telo
  • Aftertaste
  • 2
  • 3
  • 2
  • 4

Nicaragua SHG

Single origin kafa

Nikaragvanske kafe su prema obradi zrna klasifikovane kao prane, a dele se i prema nadmorskoj visini na kojoj rastu. Najbolje od njih potiču sa planinskih venaca Jinotega i Matagalpa. Intenzivnog su mirisa, srednjeg tela i kiselosti, aromatične i veoma slatke.

AROMA/UKUS: CVETNE I VOĆKASTE AROME, UZ KOMPLEMENTARNE CITRUSNE NOTE

  • Kiselost
  • Aroma
  • Telo
  • Aftertaste
  • 3
  • 4
  • 2
  • 5

ETHIOPIA SID. GR. 2

Single origin kafa

Etiopljanske kafe pripadaju Arabika zrnima. Regije iz kojih potiču im određuju ime, a neke od najpoznatijih su Harrar, Yirgacheffe, Djimah, Sidamo. Shortberry zrna u ovoj našoj kafi su mekane kiselosti i vrhunskog ukusa. Srednjeg je tela, dobro izbalansirana, ponekad čokoladna.

AROMA/UKUS: IZUZETNO BLAGE CVETNE I CITRUSNE AROME, UKUS BOROVNICE, ZELENOG ČAJA I LIMUNA, SA ELEGANTNIM NAKNADNIM UKUSOM

  • Kiselost
  • Aroma
  • Telo
  • Aftertaste
  • 4
  • 5
  • 2
  • 4

EL SALVADOR SHG

Single origin kafa

Iz Santa Ana regije Salvadora nam pod imenom Pacamara stiže hibrid varijeteta Pacas i Maragogype, veoma neobična kafa krupnog zrna. Malo krupnije mlevenje zrna pomaže da pri ekstrakciji do punog izražaja dođu njeno dobro telo, aromatičnost, slatkoća i dobra izbalansiranost.

AROMA/UKUS: BRUSNICA, ORAŠASTI PLODOVI, VANILA

  • Kiselost
  • Aroma
  • Telo
  • Aftertaste
  • 3
  • 4
  • 4
  • 4

GUATEMALA

Single origin kafa

Kafe poreklom iz Gvatemale karakteriše bogata aroma i telo. Slatkoća, delikatnost i aromatičnost odlikuju one koje su gajene u nižim predelima, dok zrna gajena u višim predelima imaju više tela i srednje – visoke kiselosti. Veoma su cenjene na evropskom tržištu.

AROMA/UKUS: ČIST UKUS, ČOKOLADA, NOTE VINA, KONZISTENTAN, BALANSIRAN SREDNJI „BODY“, SLATKA KISELOST, VOĆNE NOTE

  • Kiselost
  • Aroma
  • Telo
  • Aftertaste
  • 3
  • 4
  • 4
  • 4
Rooster Coffee Company 066 330 543 office@rooster.rs Tošin bunar 51, Zemun